Sportakkoord Weesp

Nationaal Sportakkoord

De minister van Sport, de gemeenten en de sportbonden (NOC*NSF) hebben de handen ineen geslagen. Samen met de provincies, maatschappelijke organisatie en bedrijven is in 2018 een Nationaal Sportakkoord gesloten. Gemeenten worden nu uitgedaagd om een lokaal sportakkoord te realiseren. De gemeente Weesp heeft in november 2019 sportformateur Marieke Pol aangesteld om dit proces te begeleiden.

Lokaal Sportakkoord Weesp

Ter voorbereiding op het Lokaal Sportakkoord Weesp, onderzoekt de sportformateur de vijf ambities uit het Nationaal Sportakkoord: (1) Inclusief sporten en bewegen, (2) Duurzame sportinfrastructuur, (3) Vitale aanbieders, (4) Positieve sportcultuur, (5) Van jongs af aan vaardig in bewegen. Maar een goed sportklimaat maken we samen. De sportformateur daagt daarom lokale partijen uit om gezamenlijke ambities in het Lokaal Sportakkoord Weesp voor de komende jaren verder te formuleren.

Wilt u meedenken over het Lokaal Sportakkoord Weesp?
We organiseren in januari, februari en maart 2020 verschillende bijeenkomsten waar u van harte welkom bent. Het zou mooi zijn wanneer we met zoveel mogelijk inwoners, bedrijven en organisaties kunnen nadenken over de ambities voor Weesp. Wilt u op de hoogte blijven of meedenken, stuur een e-mail met uw gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen
Voor vragen over het Lokaal Sportakkoord Weesp kunt u contact opnemen met sportformateur Marieke Pol (06-51531353) of met beleidsmedewerker Merel Diemont (0294-491391).

 

Sportief Weesp werkt samen met: